Isnin, 23 Mac 2009

LELAKI IDAMAN WANITA KONON......1. LELAKI YANG PRIHATIN - Iaitu mendengar dengan teliti apa yang kami(hawa) cakap bukan dengar dengan telinga yang kembang aje..dan bukanmasuk telinga kiri keluar telinga kanan; sebab cara mendengar begitulah yang biasanya mendorong kaum perempuan jadi membebel, biladah membebel, panjanglah ceritanya, lepas tu pandai pulak nak menuduh yang kami ni DJ baru Hot fm..kesalahan sendiri tak perasan..

2. LELAKI YANG MENJADI PENAWAR - Iaitu yang rajin dan pandai
memberikan kata-kata keramat untuk jadi penawar hati kami; walaupun rupa tidak sekacak Hitrik roshan, tidak mengapa, yang penting kaum perempuan ni sentiasa menghadapi kemungkinan untuk ditimpa sakit dari sakit mata sampai sakit jiwa raga jadi, hatinya amat perlu dijaga; dan hanya kata-kata manis lagi betul susunan nahunya yang datang dari mulut lelaki akan menjadi penawar segala bisa.

3. LELAKI YANG MEMBERI KEBEBASAN SEWAJARNYA - Kebebasan tu bukankebebasan yang melanggar batas-batas hukum, tapi memberi kebebasanyang berupa hak . Contohnya bila berada di dalam kedai perabot, kaumperempuan berhak untuk mengangkut sebanyak mana barangan yangdikehendaki,kecuali tokey kedai tu..lelaki cuma perlu senyum saja.Jika hendak melarang pun, gunakanlah suara selembut bayu.Tanam tebu tepi bibir bagi manis ye..

4. LELAKI YANG BERHATI-HATI - Iaitu berhati-hati dan tidak mudah-mudah saja untuk mengeluarkan kritikan terutama tentang masakankami. Sebab...ketahuilah ye..apabila kaum perempuan itu memasak,mereka bukanlah memasak untuk dikritik atau dikomen itu ini, kalau mereka maukan begitu, tentulah mereka memasuki peraduan masakan.Jadi..biarkanlah mereka sendiri yang mengaku makanan itu tak sedap.
Lain daripada itu, sedap tak sedap..'pulun' aje le...!!!

5. LELAKI YANG WANGI - Ini adalah seimbang dengan fitrah kaum
perempuan yang memang dicipta sebagai makhluk yang cenderung kepada kecantikan dan kebersihan. Oleh itu, kaum lelaki wajar memberi perhatian akan perkara ini. Jagalah fizikal anda,,apalagi yang kuku berkarat dan selekeh macam pelarian tak cukup kaki. Kalau nak markah lebih tinggi, kenakan wangi-wangian selalu, mandi dan berendamlah dalam botol minyak wangi.Wangi juga antara lulus interview menantu tau!

6. LELAKI YANG PEMURAH - Dalam erti kata yang lain, lelaki yang
pemurah adalah yang sentiasa rela dan redha menyerahkan wang ke tangan perempuan. Bukan untuk dikuasai, tapi inilah cara paling baik untuk kaum perempuan, terutamanya kaum isteri untuk mengawal asap rokok yang disedut suami. Paling penting langkahnya pun tidaklah terlalu panjang dan matanya pun tidaklah terlalu liar untuk memandang perempuan-perempuan lain.

7. LELAKI YANG TIDAK KISAH - Iaitu lelaki yang tidak ambil kisah
sangat samada kaum perempuan ni nak memasak ke, nak membasuh ke, nakmengemas atau pun tidak bila di rumah tu. Malah, lelaki yang masuk dalam kategori lelaki tidak kisah ini adalah kaum lelaki yang memberi kelonggaran sepenuhnya kepada isterinya untuk menjadikan kedai makansebagai dapur nombor dua mereka. Itulah yang menjadi idaman ramai wanita tu..!!('',)

8. LELAKI YANG MEMBERI SOKONGAN PADU - Inilah ciri-ciri lelaki yangamat diidamkan perempuan. kongan padu mereka adalah sokongan paduyang amat padat kepada kaum perempuan untuk memanjangkan masa-masa bersidang mereka dengan teman-teman atau jiran tentangga. Apabila mereka mula bersidang, lelaki yang menyokong dengan sepenuh hati tidak sesekali akan bertindak tegas atau mengacau biarpun perutmereka waktu itu sudah berkeroncong perut , mereka pandai membawa diri dan perut sendiri tanpa perlu menyusahkan isteri. Sungguh bertuah siapa
yang memiliki dia kan...!!

9. LELAKI YANG CINTAKAN KEDAMAIAN - Apabila seseorang lelaki itu bersifat cintakan damai, maka tenanglah hidup mereka bersama wanita pilihan. Contohnya, tidaklah lagi akan kedengaran perbalahan atau undian balik kampung siapa di musim-musim raya . Lelaki begini amatmemahami dan sedar bahawa isterinya telah bertungkus-lumus menjaga anak dan jaga rumah jadi, sentiasa balik kampung isteri adalah hadiahterbaik. Cukuplah setengah hari setahun aje balik kampung sendiri;
daripada tak balik langsung dan daripada bergaduh beramuk...lebih baik...beralah kan..

10. LELAKI YANG MENYERAHKAN KUASA VETONYA - Inilah ciri lelak i yangmenjadi buruan kaum perempuan..jika mereka sanggup menyerahkan kuasa veto ke tangan wanita..mereka akan menjadi lebih macho dan hensem daripada Brat Pitt atau Nicholas Cage di mata wanita . Kuasa Veto yang diserahkan itu adalah kuasa veto untuk menentukan samada lelakiyang jadi suami mereka tu boleh pasang 2,3,4 atau tidak. Selain ituwanita juga diberi kuasa veto untuk menentukan siapa kawan-kawan suami mereka; ini untuk pastikan suami tak terikut-ikut perangai yangtak elok. Dengan kuasa veto ini juga beerti kita, kaum wanita berhak sepenuhnya untuk meminta kaum lelaki membuat karangan bertajuk "BILA
DAN DI MANA SAYA BERADA HARI INI" setiap kali mereka berhadapan dengan isteri , tunangan atau kekasih mereka.

ADA APA-APA PERBEZAAN??? Kalau anda tak terasa apa-apa mengikuticarta tersebut..janganlah khuatir, ia tak bermakna anda telah dilali, bebal atau kebal...Ingatlah, semua tu hanyalah CIRI-CIRI LELAKIIDAMAN.... bila kata idaman..ia memang amat jarang menjadi kenyataankan...jadi...berusahalah untuk jadi lelaki pilihan wanita..

selamat mencuba..

0 ulasan: